YMPÄRISTÖPOLITIIKKA

Alla tiedot, joita olemme keränneet, koskevat siirtotatuointi sisältöä, suorittamiamme testejä ja ajankohtaista lainsäädäntöä kosmeettisista tuotteista Euroopassa: EU:n kosmetiikka-asetus EU 1223/2009 sekä Like Inkin ympäristötyötä.

Ympäristötyö
Vuodesta 2022 alkaen kaikki ympäristökysymykset Like inkissä käsitellään erityisen ympäristövastaavan toimesta. Ympäristövastaavan myötä yhteistyö ja integraatio kasvavat toiminnassa, sekä yhteistyökumppaneiden, työntekijöiden ja toimittajien kanssa. Like inkin ympäristötyö, joka aloitettiin jo vuonna 2014, kattaa projektien ja toimintojen kehittämisen yrityksen kaikissa osissa.

Like ink siirtotatuinti ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan vegaanisia. Tämä on meille tärkeä kysymys, mikä tarkoittaa, että ei ole eläinperäisiä ainesosia ja tuotteitamme ei myöskään testata eläimillä. Tämä on myös vaatimus, jonka asetamme toimittajillemme.

Kun on kyse tatuointiemme ainesosista, tarjoamme vain omia ihoystävällisiä, vegaanisia tatuointeja, jotka on testattu European Cosmetics Regulation EU 1223/2009 mukaisesti ja rekisteröity CPNP:hen, joka on rekisteri kaikista kosmeettisista tuotteista Euroopan markkinoilla. CPNP-rekisteröinti on edellytys kosmeettiselle tuotteelle, jotta se saisi olla markkinoilla. Lisäksi olemme suorittaneet vakaus-, kestävyys- ja kemikaalitestit, jotka osoittavat, että siirtotatuointimme eivät sisällä haitallisia kemikaaleja ja pysyvät aktiivisten raja-arvojen alapuolella. Meillä on myös EN71-3-raportti (leludirektiivin testi Euroopassa) ja dermatologinen testi, jossa 50 henkilöä (28 terveellä iho-ongelmattomalla henkilöllä, 3 ekseemalla, 3 allergialla ja 16 henkilöllä herkällä iholla) ei reagoinut testiin, joka kesti 14 päivää. Tällä hetkellä Like inksin siirtotatuoinnit täyttävät kaikki EU:n korkeat kosmeettisia tuotteita koskevat vaatimukset.

Tämä yhdessä valintojemme kanssa palvelimen, painotalon, kuljetusyrityksen ja kaikkien käyttämiemme painotuotteiden toimittajien kanssa tekee meidän uskaltavan kutsua siirtotatuointejamme erittäin hyväksi ja turvalliseksi valinnaksi. Tämä pätee, olitpa sitten etsimässä ympäristöystävällistä markkinointimateriaalia tapahtumiin sekä sisä- että ulkotiloihin, juhliin, häihin, sinulle, joka on kiinnostunut tatuoinneista, ja kaikkeen muuhun jännittävään, johon Like Inks siirtotatuointeja voidaan käyttää!

Kestävä materiaali rakentaa tulevaisuutta, ja vaikka Like Ink onkin pieni pelaaja suuressa maailmassa, valitsemme tehdä parhaat mahdolliset ympäristövalinnat. Alla voit lukea lisää Like Inkin ja toimittajiemme ympäristötyöstä.

Päivittäisessä toiminnassamme:

  • Kaikki kirjallinen kommunikaatio tapahtuu digitaalisesti
  • Vastaanotamme kaikki laskut digitaalisesti
  • Lajittelemme jätteet
  • Jatkuvasti käymme keskustelua ympäristöä parantavista toimenpiteistä
  • Ympäristöystävällinen tuotekehitys
  • Varmistamme, että toimittajamme täyttävät korkeat ympäristövaatimuksemme
  • Print-On-Demand – valmistamme siirtotatuoinnit vasta saadun tilauksen perusteella. Kaikki materiaali käytetään hyödyksi ja päätyy asiakkaalle sen sijaan, että se varastoitaisiin hyllylle.
  • Toimittajien valinta

Painotuotteet
On olemassa suuria ympäristöhyötyjä oikeilla pakkauksilla, kirjekuorilla, seurantakirjeillä, pakkausmateriaaleilla, teipeillä ja tarroilla.

Kaikkien ostamiemme paperituotteiden tuotannosta ja kuljetuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt kompensoidaan puun istutuksella Afrikassa. Tällä tavalla teemme ylimääräisen panoksen ilmastonmuutoksen torjumiseksi maapallollamme.

Näille tuotteille on olemassa monia ympäristösertifikaatteja, alla selvitetään, mitä ne todella tarkoittavat.

FSC® (Forest Stewardship Council)
Forest Stewardship Council® (FSC®) on globaali voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on edistää vastuullista metsien hoitoa maapallollamme. FSC määrittelee standardeja, jotka perustuvat vastuullisen metsänhoidon periaatteisiin ja jotka ovat linjassa ympäristö-, sosiaalisten ja taloudellisten etujen kanssa.

PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification)
PEFC-sertifiointi takaa, että ostamamme paperi on valmistettu massasta, joka on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä. Se tarkoittaa, että suojellaan metsävaroja ja otetaan huomioon huolellisesti kyseisten alueiden taloudellinen ja sosiaalinen hyvinvointi.

PCF (Process Chlorine Free)
Tämä tarkoittaa, että paperi on valmistettu täysin ilman kloorin käyttöä prosessissa valkaisussa.

EU-ympäristömerkki (EU-kukka)
On eurooppalainen sertifiointi, jota hallinnoi EU-komissio yhdessä riippumattomien ja puolueettomien organisaatioiden kanssa. Yhdessä nämä vastaavat kansallisesta toteutuksesta. EU-kukka takaa vähäisen ympäristövaikutuksen paperin valmistuksessa. Tämä tarkoittaa vähäistä ilman ja veden päästöä, sähkönkulutuksen vähentämistä ja vähäistä jätettä.

Nordic Eco Label
Ympäristömerkki Joutsenmerkin sertifiointi ja kriteerit määrittää Pohjoismaiden ympäristömerkintätoimikunta. Alun perin kriteereissä oli vain kolme vaatimusta vähäisestä päästöstä: rikkidioksidi ilmakehään, klooriorganiset yhdisteet ja happikulutus veteen. Nämä kriteerit on kiristetty useita kertoja, ja nykyään ne ovat laaja ja kattava asiakirja.

ISO 9001 -sertifikaatio Meidän painotuotetoimittajamme on sertifioitu ISO 9001:2015- ja ISO 14001:2015 -standardien mukaisesti.

Blue Angel Käyttämämme väri gnuggitatuointien valmistamiseen on Blue Angel -sertifioitu. Se on merkintä, joka osoittaa tuotteen aiheuttavan vähemmän ympäristökuormitusta ja täyttävän korkeat vaatimukset ihmisten terveyden suojelemiseksi. Samalla se myös asettaa korkeat laatuvaatimukset!

Kuljetus
Me Like inkissä tuotamme kaikki siirtotatuointimme Malmössä, Ruotsissa.

Teemme muutamia suuria materiaalihankintoja vuodessa vähentääksemme turhia kuljetuksia. Malmö on pieni kaupunki ja lautailu ja pyöräily ovat itsestään selvät liikkumismuotomme, kun kuljetamme itseämme painotalojen, kokousten ja toimiston välillä. Lisäksi käytämme digitaalista kommunikointia fyysisten tapaamisten sijasta.

Kun toimitamme tuotteitamme asiakkaillemme, käytämme PostNordia, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo useiden vuosien ajan. Kompensoidaksemme kaikkia kuljetuksia, kirjekuoria ja painotuotteita, Like ink kompensoi hiilidioksidipäästöt. Se on meille itsestäänselvyys.

PostNordin ympäristötyö täyttää IPC: n vuotuisen luokituksen kultatason. PostNord työskentelee päättäväisesti vähentääkseen oman, toimittajien ja asiakkaidensa ympäristövaikutuksia, ja sama pätee meihin Like inkillä. PostNordin tavoitteena on tavoitella hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

Palvelimet ja verkkotunnukset
Samoin kuin me ihmiset, myös hienolla verkkokaupallamme täytyy olla osoite ja jokin paikka, jossa asua!

Käytämme Oderlandia, joka on mukana The Green Web Foundation -järjestössä, kaikkeen hostingiin ja Oderlandille ilmastojalanjäljen pienentäminen on tärkeä asia. Like ink käyttää täysin virtualisoitua hosting-ympäristöä. Samat asiat pätevät myös Loopiaan, joka on yksi Like inkin verkkotunnuspalveluiden tarjoajista.

Dermatologinen testi:: Lataa raportti
EN71-3: Lataa raportti
Kemikaalitestaus: Lataa raportti

Lisäksi olemme antaneet kahden kosmeettisten tuotteiden turvallisuusarviointiin erikoistuneen yrityksen arvioida tatuointiemme turvallisuutta. Molemmat arvioivat, että Like Ink täyttää voimassa olevat säädökset ja että tatuointiemme käyttö on turvallista.

Ingredienser
Färg: Polyester resin, Styrene acrylate copolymer, Synthetic Wax, Silica, CI 77891, CI 77266, CI 15850, CI 74160, CI 19140

Plastfilm med lim: Cellulose, Polyethylene Terephtalate, Acrylates Copolymer, Polypropylene 

Papper med lim: Cellulose, Clay minerals, Acrylates Copolymer, Starch Acetate, Dextrin, Silica

Dermatologically logga

DERMA TESTED

EU Cosmetic Regulation logo

COSMETIC REGULATION
EU 1223 / 2009

Im Vegan logo

I´M VEGAN APPROVED BY DJURENS RÄTT

Kemikalietest logotyp.

CHEMICAL TESTED

EN71 logo

EU SAFETY OF TOYS

Kuinka kierrätän feikkitatuoinnin?
Suojamuovi, joka otetaan pois ennen tatuoinnin levittämistä: Kierrätä muovina Paperi, joka irtoaa, kun tatuointi levitetään: Kierrätä paperina

Gnuggis tatuointi kuluu vähitellen pois, eikä sen kierrättäminen ole välttämätöntä. Jos peset gnuggiksen pois, saat pienen määrän väriä ja liimaa – nämä heitetään talousjätteisiin.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteeseen info@likeink.se.